ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Τεχνική Εκπαίδευση σήμερα και οι προοπτικές», από την Α. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ (Δ/ντρια Ανθρώπινων Πόρων ΔΕΔΔΗΕ)

Κύριοι Πρόεδροι, κύριε Πρόεδρε του Ομίλου, των Εταιριών του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και κύριε πρόεδρε του ΤΑΥΤΕΚΩ & του ΙΚΑ, αγαπητοί Συνάδελφοι και αγαπητοί πρώην Συνάδελφοι που για μένα θα είστε Συνάδελφοι και θα είστε για πάντα.

Είναι συγκίνηση να μιλάει κανείς ύστερα από τον κ. Αναγνωστόπουλο, είναι συγκίνηση να είναι μαζί με παλιούς συναδέλφους και τους καλύτερους γνώστες όλων των θεμάτων της Εταιρείας. Δεν θα ήμασταν και μεις εδώ, αν δεν ήσασταν πριν από εμάς, εσείς από τα χρόνια που άνοιξαν οι πρώτες Σχολές ή η Σχολή εδώ της Άνοιξης. Θέλω να σας πω ότι όταν ξεκίνησε να χωρίζουν οι υπηρεσίες για το ΔΕΔΔΗΕ, ήταν μεγάλη τιμή και χαρά και μεγάλη αξία για το ΔΕΔΔΗΕ να μείνουν στην Εταιρία αυτή η Σχολή της Άνοιξης όπως και η Σχολή της Φλώρινας, οι οποίες πραγματικά είναι διαμάντια και πραγματικά είναι οι Σχολές που έχουν βγάλει άξιους και ικανότατους και παντογνώστες στα θέματα τα τεχνικά Συναδέλφους.

Εμείς στο ΔΕΔΔΗΕ, επενδύουμε στην εξέλιξη της μεγαλύτερης αξίας στην Εταιρία μας στον άνθρωπο και έχουμε προσπαθήσει και θα προσπαθούμε συνεχώς να αυξάνουμε τις ώρες της εκπαίδευσης των Συναδέλφων μας, περισσότερο της τεχνικής εκπαίδευσης. Ετοιμαζόμαστε εντατικά για να εκπαιδεύσουμε και τους καινούργιους μισθωτούς, τους καινούργιους Συναδέλφους που θα έρθουν με τις προσλήψεις.

Θέλω να σας πω ότι από το 2012, που λειτούργησε η εταιρία στην Άνοιξη και στη Φλώρινα έχουμε εκπαιδεύσει για παραπάνω από μία φορά πάνω από 8.000 μισθωτούς και στελέχη και έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 180.000 ανθρωποώρες εκπαίδευσης και έχουμε καταρτίσει και ένα μητρώο 215 εκπαιδευτών εδώ στο ΔΕΔΔΗΕ. Και όλα αυτά γιατί έχουμε όραμα να αναδείξουμε την Εταιρία μας σε ένα οργανισμό που συνεχώς μαθαίνει τα στελέχη της. Παρέχει μεγάλες και καλές υπηρεσίες εκπαίδευσης και στους μισθωτούς αλλά και σε τρίτους. Αυτή την στιγμή είναι λίγες οι υπηρεσίες που παρέχουμε αλλά είναι σημαντικές σε τρίτους. Έχουμε στόχο να ανοίξουμε και να βγούμε πιο έξω στην αγορά. Συνεργαζόμαστε ήδη με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΤΕΙ, ΑΤΕΙ, Πανεπιστήμια και μέση εκπαίδευση και θέλουμε να προσπαθήσουμε να εντάξουμε ειδικά αυτή τη Σχολή της Άνοιξης μέσα στη βαθμίδα της μέσης τεχνικής εκπαίδευσης.

Καταλαβαίνετε όλοι ότι, πραγματικά το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης που γίνεται είναι τεχνική, οι εγκαταστάσεις είναι άριστες και προσφέρονται, είναι εξειδικευμένη η εκπαίδευση, δεν υπάρχει κάπου αλλού ούτε παρόμοιες εγκαταστάσεις ούτε παρόμοιοι εκπαιδευτές.

Η πιο σημαντική μας βλέψη αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να εντάξουμε τη Σχολή στο σύστημα της Ελληνικής εκπαίδευσης. Θέλουμε αν βοηθήσετε όλοι από τη Διοίκηση σε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε και θα συναντηθούμε εδώ σαν μία Σχολή αναγνωρισμένη από το Κράτος.

 Σας ευχαριστώ πολύ.