" Η ΖΩΉ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΔΏΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΊΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΎΣΟΥΜΕ "

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΙΝΤΖΗ-ΣΑΒΒΙΔΑΚΗ*
Επέλεξα αυτή την φράση για να ξεκινήσω την επικοινωνία μου μαζί σας, θέλοντας να σας θυμίσω πως πάντα υπάρχει χρόνος για ν ανοίξει κάποιος το δώρο του, όσο κι αν ο χρόνος τρέχει, κι αν κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι ήδη αργά και πως η ζωή έφυγε χωρίς να προλάβουν να την ζήσουν. Η δουλειά του χρόνου είναι να τρέχει, η δική μας είναι να τον αναγνωρίζει και να τον απολαμβάνει. Μην εκπλήσσεστε που αναφέρομαι στην απόλαυση μέσα σε μια εποχή με τόσες μεγάλες αλλαγές και εξελίξεις που αδυνατούμε να τις προλάβουμε και να τις καταλάβουμε γιατί αυτόματα μας έρχεται το νέο κύμα αναγκών.

Στην οικονομία, στην οικογένεια, στην φιλία, στην ισορροπία, στις ίδιες τις αξίες μας σαν άνθρωποι. Το περιβάλλον μας αλλάζει, η ζωή εξελίσσεται κι εμείς ακολουθούμε το ρεύμα. Μην ξεχνάμε πως η ζωή πάντα θα ζει κι εμείς σαν έξυπνοι περαστικοί, βάζουμε προτεραιότητες, κόβουμε χαρτάκι, για να αριθμήσουμε τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, τα οποία είναι κομμάτι της ζωής και όχι η ίδια η ζωή. Όσο μεγάλα και δυσκολότερα προβλήματα έχουμε τόσο περισσότερη προσοχή αξίζουν από εμάς για να διευθετηθούν. Θέλουν λοιπόν κάτι από εμάς.

ΟΧΙ ΕΜΑΣ! Άλυτα, θα μου πεις. Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία, αφοσίωση, τον χρόνο του, ώριμη σκέψη και πείσμα. Αν δεν έχει λύση τότε δεν είναι πρόβλημα και χρειάζεται να ανατρέξουμε σε παρόμοιες παρελθοντικές καταστάσεις και στον τρόπο που τις έχουμε τακτοποιήσει. Χρειάζεται να πιστεύουμε και λίγο περισσότερο στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας και στον τρόπο σκέψης μας. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται να μην βλέπουμε μόνο την μαύρη κουκίδα στο άσπρο χαρτί, αλλά να δίνουμε σημασία και στην υπόλοιπη άσπρη σελίδα. Έτσι είναι ο άνθρωπος, στο θυμικό του μένει πάντα το μαύρο ότι μέγεθος και να έχει.


Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις, και οι παράμετροι που αφορούν κάθε ζήτημα, πολύ περισσότερες. Σας καλώ να τις αναζητήσετε .


*Ευδοκία Τίντζη : Kοινωνική ψυχολόγος(Bachelor of Arts-FESE-Zurich)
Προσωποκεντρική- Γνωσιακή Σύμβουλος MSc (Athenian college), πιστοποίηση από τον παγκόσμιο φορέα EDEXCEL
Παιδοψυχολόγος (πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με χρήση ηλεκτρονικών τεστς :Προσωπικότητας- Ικανοτήτων- Ενδιαφερόντων (ison PsychoMetrica)
Ειδίκευση στην μη φαρμακευτική αγωγή για την Άνoια και το Altzheimer
Τακτικό Μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής