Oι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σας προτείνουμε μερικά λαχανικά για να προφυλάξετε την υγεία σας και να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας :

     Το σκόρδο είναι σίγουρα ένα από τα πιο ισχυρά φάρμακα στον κόσμο. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό αποτρέπει, τον καρκίνο, καταπολεμά τις λοιμώξεις και προφυλάσσει από τα κρυολογήματα. Έρευνα αναφέρει επίσης ότι μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η αθηροσκλήρωση, τα εγκεφαλικά επεισόδια, ο καρκίνος, διαταραχές του ανοσοποιητικού, η γήρανση του εγκεφάλου, ο καταρράκτης και η αρθρίτιδα.

     Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Οπως το σκόρδο, έτσι και τα κρεμμύδια αποτελούν τροφή εξαιρετική στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

     Τα μανιτάρια συνδέονται με τη μείωση των περισσότερων μορφών καρκίνου καθώς και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

     οι ντομάτες είναι επίσης η πλουσιότερη πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προλαμβάνουν τον καρκίνο, ιδιαίτερα τον προστάτη. οι ντομάτες έχουν υψηλά επίπεδα σε β- καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

     Τα παντζάρια είναι πλούσια σε σίδηρο, διεγείρουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια για να βελτιώσουν την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα.

 Το σπανάκι είναι πλούσιο σε β-καροτίνη προλαμβάνει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις και είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Cπου περιέχει βοηθά να αντισταθεί ο οργανισμός σε κρυολογήματα και λοιμώξεις και κρατά το δέρμα υγιές.

     Τα σπαράγγια έχουν φυσικές διουρητικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσουν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Είναι χρήσιμο για όλες τις φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως αρθρίτιδα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

     Η κόκκινη πιπεριά είναι γεμάτη με βιταμίνη C και σας βοηθά να έχετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Μερικές απλές συμβουλές μακροβιότητας:

 Διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους και υγιεινή διατροφή. Δηλαδή γεύματα πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, ελαχιστοποίηση ζωικών λιπών και αντικατάσταση του κρέατος με ψάρι.

     Καθημερινή σωματική δραστηριότητα( ιδανικά 30-60 λεπτά καθημερινά).

 Πνευματικές δραστηριότητες. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση πρέπει να κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση με διάφορες ασχολίες.

     Όχι στο τσιγάρο και κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο.

 Κοινωνικότητα και ισορροπημένη οικογενειακή ζωή, έχει αποδεδειχθεί ότι οι μοναχικοί άνθρωποι ζουν λιγότερο.

     Όχι αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.   Λιγότερο άγχος, περισσότερη αισιοδοξία.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ